Blog

Alexandra “Kissie” Nilsson

En annan tjej som började blogga redan tidigt som tonåring är Alexandra Nilsson som blev känd under namnet Kissie. Hennes blogg blev snabbt en av de allra största. Hon började blogga 2007 och två år senare, 2009, gick hon om Blondinbella i antalet besökare.

Omtalad influencer

Alexandra “Kissie” Nilsson har varit tämligen kontroversiell och omtalad i både positiva och negativa ordalag. Hennes blogg har under åren handlat om hennes liv, shopping och festande, väldigt mycket träning och utseende. Hennes kropp har väckt många frågor och hennes kroppsideal under de sena tonåren och i ung vuxen ålder diskuterades flitigt då hon var väldigt smal, nästan sjukligt underviktig, med rejält tilltagna kvinnliga attribut, samtidigt som hon verkade extra noga med att äta lightprodukter.

2011 var ett stormigt år för Alexandra. Hon blev förknippad med nazism och journalisthot, polisanmäldes och förlorade en del samarbetspartners i samma härva men skrev ett öppet brev där hon fördömde nazismen och bad om ursäkt.

Hon har fått utmärkelser inom bloggvärlden men hon är även den första influencern som ställts inför rätta för inlägg i sociala medier som bryter mot marknadsföringslagen, varvid domen 2018 blev prejudicerande i Patent- och Marknadsdomstolen. Händer det igen åläggs hon med vite på 100 000 kr.

appdev