Blog

Djurbloggen

Det har blivit allt vanligare att blogga om sina husdjur eller att husdjuren har en egen mikroblogg på Instagram eller rent av en egen Facebooksida. Det kan vara en kul grej att göra och dela med sig av vardagen med ett husdjur, men även att skriva in sina framgångar på tävlingar, prov och utställningar.

När det gäller djurbloggen så tänk på att inte enbart ha bilder på när hunden ligger i soffan och sover. Det blir tråkigt i längden att titta på och förmedlar att du inte gör allt för mycket med din hund. Låt gärna andra ta bilder på dig och hunden tillsammans när ni är ute så att följarna ser er kontakt och samvaro. Sådant inspirerar många och är du dessutom duktig på att träna med din hund kan du dela med dig av dina egna träningstips. Ägnar du dig åt en särskild hundsport och har nischat dig lite kan det ge lite extra boost i bloggen för dem med samma intresse.

Annorlunda är spännande

Har du annorlunda husdjur som kanske akvariefiskar kan fina bilder och en del tips och trix om akvariehobbyn dra en del läsare. Berätta gärna om hur ett akvarium ska skötas, vilka fiskar du har, varför du har dem och var de kommer ifrån ursprungligen. Alla vet kanske inte att malawiciklider är från Afrika eller hur man får svärdbärare att leka och föröka sig.

Hästbloggen är lite annorlunda mot husdjursbloggen eftersom det är en mycket större hobby, ibland kanske rentav mer än en hobby. Här kan det vara du och hästens gemensamma utveckling som kan vara intressant att skriva om, hur träningen går och er gemensamma resa mot vad ni nu har som mål.

Viktigt att tänka på är att inte utge dig för att vara en expert, utan behåll din ödmjukhet, för när det kommer till djur blir man aldrig fullärd.

appdev