Blog

Driv en blogg med fokus på hälsa och välmående

Trots att många inte tror det, kan det vara tufft att driva en stor blogg. Men för att lyckas livnära sig på bloggandet behöver man hitta en speciell nisch som man brinner extra för. Ett hett ämne som diskuteras mycket just nu är den fysiska och psykiska hälsan och hur man strävar efter att må bättre i kropp och själ. Men även detta ämnesområde kan ha flera olika riktningar. Här kommer därför några tips som kan inspirera dig att starta upp en blogg med fokus på just träning och hälsa.

Skapa en blogg med inriktning på den fysiska träningen

Som många vet går den fysiska och psykiska hälsan oftast hand i hand, men låt oss säga att du brinner extra för coaching och vill hjälpa folk att hitta inspirationen till att börja träna. Då kan det vara en idé att driva en blogg som fokuserar helt och hållet på den fysiska träningen.

Exempelvis skulle du kunna inspirera dina följare att prova på olika träningsscheman som du sammanställer till både nybörjare och erfarna idrottare. Kanske ge dem råd och tips om hur man lyckas nå sina mål inom satta tidsförlopp eller ge vägledning om hur man hittar rätt redskap och kläder, som exempelvis hos gorilla sports där man kan få tag i det mesta för att kunna maxa den ultimata träningsupplevelsen.

Driv en inspirerande blogg med fokus på det psykiska välbefinnandet

Om du istället brinner för träning men kanske också för det psykiska måendet kan du starta upp en blogg med fokus på just detta. En idé kan vara att inspirera andra som har kognitiva svårigheter att komma igång med träning som lämpar sig just för att förstärka hjärnans välmående.

Detta kan vara en bra lösning för många som lider av vardagliga stressyndrom, har koncentrationssvårigheter, problem med minnet eller andra svårigheter som berör det emotionella tillståndet.

Tips på hur man göra blogginlägg mer intressanta

När man driver en blogg med fokus på träning är det viktigt att man själv tror på det budskap man vill sända ut till sina läsare. Därför är det viktigt att man kanske har erfarenhet och testat på träning under ett längre tag för att lyckas hålla sig själv och sina följare inspirerade och motiverade inför det man vill dela med sig av.

Om du tycker det är svårt att komma på intressanta blogginlägg kan det vara en idé att kombinera träningsbloggen med exempelvis inspiration på bra kost och hälsosam matlagning. Glöm inte att det visuella attraherar också, så varför inte unna dina läsare med fina bilder som postas tillsammans med blogginlägget och kanske en och en annan video på olika träningsövningar som du älskar och vill tipsa om?

appdev