Blog

Inkomst från bloggen

Många drömmer om att tjäna stora pengar på sin blogg, att det ska bli en karriär och generera märkesväskor, massor med pengar och ett liv i lyx. Det är kanske inte så konstigt att dessa tankar finns eftersom det blev ett antal raketer med bloggare efter millennieskiftet. Många av dessa bloggare gjorde bra med pengar på sin blogg och sig själva som varumärke. Det är dock inte lika lätt idag när konkurrensen är större.

För att din blogg ska kunna generera pengar till dig måste du satsa på reklam på ett eller annat sätt. Det kan vara att göra reklam för olika saker i bloggen och få betalt av företaget, att rekommendera deras produkter eller om du är känd eller har många följare, visa dig i företagets kläder. Du kan även sälja annonsplatser i din blogg, men för mycket reklam har en avskräckande effekt på läsarna, så det gäller att göra detta med lite balans.

Ett annat sätt är att skriva direkt sponsrade inlägg om en viss sak.

Smygreklam

Att ha smygreklam i bloggen är numera förbjudet, och reglerna är ganska stränga för hur du får hantera reklam och länkar. Ska du länka till något företag i reklamsyfte är det därför bäst att du tydligt skriver att det är ett sponsrat inlägg eller reklam för ett visst företag, annars kan det bli böter för smygreklam. Tänk också på att du ska skatta för inkomsten som bloggen genererar.

Har du tid?

Ska din blogg bli framgångsrik och kunna ge dig lite pengar så kommer du att få lägga ner ganska mycket tid och energi på att skapa bra inlägg, marknadsföra dig och vara aktiv. Du behöver även svara på följarnas frågor och kommentarer så att det blir en levande blogg som bryr sig om läsarna, och allt sådant tar tid och energi. Är du säker på att du har det? Det är mycket arbete med att bli en framgångsrik bloggare eller influencer som det även kallas idag, alltså någon som inspirerar andra till olika saker.

Tänk på att det kommer att ta tid innan du ser resultatet, innan pengar börjar att trilla in på kontot eller tills du får kontakt med företag som vill ha ett utbyte med just dig, men kämpa framåt så kommer resultaten med tiden.

Stort lycka till!

appdev