Blog

Så skriver du ett intressant blogginlägg!

Vad är det som gör att vissa människor lyckas trollbinda andra med hjälp av enbart ord? Det går helt enkelt inte att sticka under stol med att vissa bloggar verkligen lyckas att få en stor publik, medan andra bloggar aldrig får se strålkastarljuset. Att skriva ett bra blogginlägg är inte alltid det lättaste och vill man ha en välkänd blogg gäller det att lyckas, om och om igen.

Isabella Löwengrip, Alexandra Nilsson och Kenza är alla riktigt stora bloggare som lever på att berätta om sitt liv för tusentals människor varje dag. De har det där lilla extra som helt enkelt gör att man inte kan sluta läsa deras bloggar. Här nedan har vi samlat några av de absolut bästa bloggtips som internet har att erbjuda.

Så lyckas du med blogginlägget

Innan vi går vidare in på listan över tips på hur du kan skapa ett bra blogginlägg vill vi påminna om vikten att vara nischad. Vill du lyckas med din blogg gäller det att du väljer ut ett ämne att skriva om. Det kan t.ex. vara livsstil och träning, olika skönhetsbehandlingar som till exempel hårtransplantationer hos Nordic Hair eller varför inte politik, barn och familj eller djur? På så sätt riktar du in dig på en specifik målgrupp och det blir tydligare vad din blogg faktiskt handlar om.

Skapa en intressant rubrik – Rubriken är mycket viktig och kan faktiskt vara avgörande för om någon vill läsa ditt inlägg eller avstå. Se till att den är lockande, beskriver inlägget i stort, men samtidigt lämnar lite åt fantasin.

Satsa på underrubriker – En person tittar på ditt inlägg i max 10-30 sekunder innan denne avgör om inlägget är värt att läsa eller inte. Se därför till att använda dig av underrubriker så att du snabbt kan fånga intresset. Underrubrikerna bör vara lika intressanta som huvudrubriken.

Ordentligt skriftspråk och tydliga sektioner – Skriv inte ihop all text i ditt inlägg, utan använd dig av sektioner, underrubriker, punktlistor och annat för att få det att se snyggt och välorganiserat ut. Detsamma gäller för skriftspråket. Skriv ordentligt och använd dig av ett rättstavningsprogram för att undvika stavfel. Text med stavfel ser direkt oprofessionellt ut.

Rikta dig till målgruppen – Är din målgrupp främst unga tjejer i åldrarna 15-25 år som älskar mode? Då finns det ingen anledning för dig att använda det mest formella skriftspråket som du bara kan komma på. Se till att du skriver på ett sådant sätt att det tilltalar din målgrupp. Är det föräldrar till tonårsbarn? Ändra tonläget.

Bilder är viktigt – Att ha med bilder i din blogg är viktigare än man kan tro, men se till att bilderna är av bra kvalitet och har ett samband med texten. Genom en bild kan läsarna skapa sig en helt annan känsla och uppfattning om just ditt inlägg.

appdev