Blog

Tre tips för att få inkomst på bloggen

Idag är det många som tjänar pengar på internet, särskilt genom en blogg och Youtubekanal. Du ska nu få tips på hur du kan använda din blogg och andra kanaler på internet för att få en inkomst.

Inkomst på internet

Det är fler och fler som har upptäckt att det faktiskt är möjligt att få en inkomst på internet. Det finns personer, som bloggare och andra internetentreprenörer, som har en heltidsinkomst från internet. Vissa bloggare och Youtubers tjänar mer än läkare och advokater. Men de är undantagen. Däremot finns det många som får en extrainkomst genom internet, som ger dem stora möjligheter i livet. Det finns också svenskar som har startat internetföretag och på så sätt kan leva ett mycket mer fritt liv, som Jill Jinton som har många följare – trots att hon bor i en liten by i Norrlands inland.

Skapa en app

Om du verkligen vill lyckas på internet, kanske rentav kunna leva på det på heltid, så måste du tänka bortom en blogg eller en YouTube-kanal. Bloggen och YouTube-kanalen är sätt att skapa en relation med besökaren. Men de stora Inkomsterna kommer för det mesta genom olika produkter och tjänster som internetkändisarna säljer – till de personer som besöker deras plattformer.

Ett smart sätt att få inkomst genom internet är genom appar. Om du har en träningsblogg och en träningskanal – din nisch är då alltså träning på internet – då kan du börja sälja träningsappar. En träningsapp, eller en annan slags app, är en perfekt digital produkt som du skapar en gång – men som du sedan säljer om och om igen. Om du har en riktigt bra app så kommer också dina kunder att rekommendera den åt sina vänner – gratis marknadsföring. Om du inte kan skapa en app själv kan du anlita PiJa som apputvecklare i Stockholm – både för att sälja appar, men också för att skapa appar som du kan använda i ditt företag.

E-learning

Förutom appar så kan du också sälja undervisningsfilmer. Nästan alla personer som har någon slags blogginkomst säljer också filmer – e-learning. Om du har en blogg och YouTube-kanal om träning, så kan du skapa en film om löpteknik eller användbara övningar för att stärka ryggen. Det är många internetentreprenörer som skapar filmer om att driva företag på internet. Det är en bransch som växer och efterfrågan på sådana filmer är mycket stor.

E-böcker

Att skriva e-böcker är också ett sätt att skapa inkomst på nätet. Då använder du din blogg och YouTube-kanal för att få kunder, och sedan blir de intresserade av att också läsa dina böcker. Om du ska skriva böcker och lyckas sälja dem bör du hålla dig till samma ämne som du har på din blogg och YouTube-kanal. Om du drömmer om att skriva romaner, men har en välbesökt blogg om hunduppfödning, så kan det vara svårt att konvertera dina hundintresserade besökare till att bli kunder till dina e-böcker.

appdev