Blog

Använd bloggen som CV och personligt brev

Du behöver ett jobb, liksom många andra. Eller så vill du avancera, få göra mer utmanande arbetsutgifter och få mer ansvar. Eller så vill du driva eget företag och hitta andra företagare att samarbeta med. Då kan du låta din blogg bli ditt CV.

Det nödvändiga CV:et

Just nu är det många svenskar som på grund av Coronapandemin behöver ett nytt jobb. Och att skriva CV är inte det lättaste. Vad du ska skriva beror på jobb och arbetsgivare samt personen som först läser det, en person som du inte vet vem det är. Förhoppningsvis vaknade han eller hon på rätt sida och har fått i sig dagens första kopp kaffe. Ett CV kan också kännas riktigt torftigt, särskilt om du inte är hjärnkirurg och har headhunters som försöker rekrytera dig. De flesta av oss är så mycket mer än bara en utbildning och en gammal arbetsplats. Då kan en blogg faktiskt vara en del av ditt CV. Stället där du kan visa mer av din kunskap och kompetens. Men CV:et och ett personligt brev som sådant måste du ändå skriva. Det absolut lättaste sättet att skriva personligt brev på är genom att använda Cowrites geniala tjänst. Då får du hjälp att skriva det perfekta personliga brevet som anpassas efter arbetsgivaren. Du blir klar på bara ett par minuter.

Bloggen som CV och personligt brev

För att din blogg ska hjälpa dig till drömjobbet måste du först och främst se över din blogg och sociala media. Ta bort allt onödigt. Din image ska vara ansvarsfull person. Om du drömmer om att bli anställd inom skönhetsindustrin, så bloggar du om skönhet. Om du drömmer om att få jobb på ett museum, så gör du djuplodande reportage om både Vasamuseet och Medeltidsmuseet. Har du eget företag och behöver fler kunder som marknadsförare? Använd bloggen.

appdev