Blog

Bra content till din blogg i sommar

Sommaren är den årstid då bloggvärlden står stilla. De stora bloggarna passar på att ta lite semester och koppla av. Det är väl förunnat förstås, men det blir lite tråkigt för alla läsare. En positiv sak med detta är att det finns goda chanser att öka sin läsarkrets genom att istället hålla sig extra aktiv under sommarmånaderna.

Bra aktiviteter till bloggen

För att locka fler läsare till bloggen behöver du hitta på någonting lite extra. Kanske en challenge av något slag eller ett större projekt? Eftersom många har semester på sommaren är hemmafix och lättare renoveringar helt rätt. Ta en tur ut till byggmax för att plocka inspiration till vad just du kan göra om i ditt hem. Låt läsarna följa med hela vägen från butiken till renoveringen eller förvandlingen hemma är färdig. En följetong likt detta gör att de nya läsarna återkommer regelbundet och förhoppningsvis fortsätter de titta in även när projektet är färdigt.

Fler besökare med tävlingar

Med jämna mellanrum bör du ha en bloggtävling för att hålla uppe läsarnas intresse. Detta är väldigt populärt och ett lätt sätt att få fler följare. Ta kontakt med några olika företag som producerar varor eller tjänster som passar ditt vanliga blogginnehåll. Fråga om de kan tänka sig ett samarbete tillsammans med din blogg i utbyte mot ersättning till dig och vinster till läsarna. Sedan är det bara att köra igång!

Involvera fler sociala medier

Glöm inte att vara aktiv på flera medier än bloggen. Twitter, Instagram, Snapchat och TikTok är alla bra plattformar för att kommunicera med sina följare. Välj de som passar dig men räkna med att du bör ha minst två sociala medier utöver din blogg. Uppdatera dem med kortare hälsningar och vardagsinblickar för att hålla kontakt med följarna dygnet runt. På Instagram är story-läget det bästa att uppdatera flitigt, tillsammans med att lägga upp en väl redigerad bild emellanåt i flödet.

appdev