Blog

Fördelar med att blogga

Det finns många fördelar med att blogga och speciellt bra är det att blogga om man vill använda bloggen som en form av marknadsföring för sitt företag eller varumärke. Men förutom de affärsmässiga fördelarna finns det också många fördelar för dig som bloggar.

Ovanliga fördelar med att blogga

Funderar du på att starta en blogg eller har du kanske redan gjort det och behöver motivation för att fortsätta? Här kommer några anledningar till varför du borde blogga:

  • Du kan använda bloggen som ett lufthål. Oavsett vad du bloggar om kan det vara skönt och terapeutiskt att skriva av sig lite.
  • Du tränar dig på att skriva. Att skriva är som en muskel som måste tränas. Ta tillfället i akt att bli bättre på att skriva och förbättra dina skrivkunskaper genom att hitta tips och råd på nätet om hur man skriver, om grammatik med mera.
  • Du ökar chanserna att synas. Många blir upptäckta tack vare bloggen oavsett vad de bloggar om.

Precis som det finns fördelar med att blogga kan det också finnas nackdelar. Det finns risk att du känner dig lite ensam och vill ha mer struktur kring ditt bloggande för att få in en rutin i det. Då kan det vara bra att hyra ett kontor via Workaround.io för att få bloggandet att kännas mer som ett jobb.

Kom ihåg att det kan vara svårt att få in en rutin med bloggandet. Men försök att tvinga dig själv att blogga något varje dag. Vad du bloggar om måste inte vara så viktigt, men huvudsaken är att du skriver något varje dag. Kontinuiteten kommer löna sig i längden.

appdev