Blog

Miljö- och ekobloggen

Miljön är ett hett ämne. Ju mer miljötänk desto bättre. Här finns många olika sätt att profilera dig som bloggare. Du kan skriva om hur du gör i din vardag för att vara miljövänlig, tips för att spara på el och energi, vatten och olika former av utsläpp, från rengöringsmedel till att spara vatten. Du kanske vill skriva om hur du i vardagen sparar pengar och går runt på en så liten budget som möjligt, eller om hur man bäst återanvänder eller återbrukar kläder.

Dokumentera

Ett annat sätt att driva en miljö- eller ekoblogg är att påvisa och uppmärksamma all nedskräpning du ser. De allra flesta har en mobiltelefon med kamerafunktion idag och det är snabbt gjort att ta en bild när du ser skräp och annat utspritt eller dumpat i naturen. Ta bilder, lägg upp i bloggen och gör andra medvetna om hur mycket skräp du kan råka på under en promenad i närområdet, en skogspromenad med hunden eller en tur i den lokala parken.

Via din blogg kan du uppmana andra att göra likadant och ni kan arrangera skräpplockarpromenader och berätta om detta i bloggen. Du bloggar, får skriva av dig om vad du ser och hittar och samtidigt gör du en insats för miljön. Bra va?

appdev