Blog

Sveriges äldsta bloggerska

Att man aldrig är för gammal för att börja blogga om sitt liv och sina tankar är Dagny “Bojan” Carlsson ett levande bevis för. De flesta har väl hört talas om boken och filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann? Möt då hundraåringen som tog en datorkurs och började blogga…

Dagny Carlsson har alltid varit nyfiken och hennes bloggkarriär började väldigt sent i livet. Efter att hennes älskade make gick bort började hon titta på när hennes yngre syster satt vid sin dator och “lekte” men själv tyckte hon att hon var för gammal för att köpa sig en egen. Detta löste sig dock när systern skaffade ny dator och gav Dagny den gamla. En datorkurs senare var det bara att sätta igång, 100 år gammal startade hon upp sin blogg.

Väldigt personlig stil

I bloggen kallar sig Dagny för Bojan, och hon skriver om sin vardag, tankar, funderingar, drömmar och minnen. Som läsare får du följa med henne på vad hon hittar på och du får inblick i hur livet kan vara om du är en pigg och glad 107-åring.

Dagny skriver med en varm humor och glädje över livet, och hon tvekar inte att berätta om hur hon mår och vad hon gör samt andra betraktelser och iakttagelser. Hennes krämpor och mående följs av många och när hon blev uppmärksammad i media växte hennes popularitet.

Blivit en kändis

Sveriges äldsta bloggare har varit med i flera olika TV-program, bland annat Nyhetsmorgon, Fråga Doktorn, Gomorron Sverige, Skavlan, SVT:s dokumentärserie från 2015 “Det är inte så dumt att bli gammal” och hon har varit sommarpratare i Sommar i P1 samt framröstad till vintervärd i Vinter i P1 2017.

Även skådespelartalangerna har fått utvecklas på äldre dagar då hon har en liten biroll i filmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

appdev