Blog

Vägen till en framgångsrik blogg

Vill du lyckas med bloggandet och slå igenom till en större målgruppsskara? Är drömmen att en dag bli en framgångsrik influencer som kan livnära sig på sociala medier och bloggen? Då kommer du säkerligen uppskatta detta blogginlägg, för här kommer flera tips om hur du lyckas driva en framgångsrik blogg!

Såhär lyckas du

Vägen till att lyckas inom influenceryrket är lång. En del beslutar sig för att skaffa sig en utbildning som ger en mer kött på benen inför yrket, medan andra beslutar sig för att hitta vägar in till branschen med hjälp av samarbetspartners.

En vanlig start är att söka sig till bloggportaler där man får möjligheten att börja blogga för en hemsida. Syftet med detta är att du som bloggare ska driva in trafik till sajten, vilket i sin tur ger dig en månadslön. Ett annat sätt är att tidigt börja marknadsföra sig själv på sociala medier för att få sponsorer som i sin tur bidrar med resurser för att hjälpa din blogg och/eller andra kanaler att få en rejäl knuff i rätt riktning. Men för att få sponsorer krävs det oftast redan att man satsat på marknadsföring och nått en större målgrupp på egen hand.

Ett tips som kan vara hjälpsamt i det tidiga stadiet är att bilda en community bland andra bloggare och influencer. Syftet är att man tillsammans hjälper varandra att nå en större målgrupp och bli synliga inför tänkbara sponsorer genom länkbyte och att skapa inlägg där man marknadsför varandra. Det är oftast en mycket uppskattad metod, där alla involverade hjälps åt för att nå samma mål.

Få hjälp med marknadsföringen

Upplever du att processen är lång och att du gärna hade velat få hjälp med marknadsföringen? I så fall kan det vara läge att tala med kunniga rådgivare som Fakturino som har flera års erfarenhet att hjälpa både stora som små företag att hitta de bästa lånen för deras önskemål.

Detta kan verkligen ge egenföretagandet en skjuts upp till ytan då du får tillgång till en större budget som kan nyttjas på bland annat marknadsföring så fler samarbetspartners får upp ögonen för dig. Vilket i sin tur även hjälper bloggen och dina andra sociala kanaler nå en ännu större målgrupp med tänkbara läsare och följare som kan bidra till en ökad trafik på din blogg eller hemsida.

Viktigt att veta

När du fått tillräckligt med samarbetspartners och beslutar dig för att satsa fullhjärtat på bloggen kommer du räknas som egenföretagare. Detta innebär att du ansvarar för den skattskyldighet varje företag besitter. Då kan det vara tillfälle att fundera över om du vill fatta beslutet att skaffa F-skattsedel eller anlita ett faktureringsbolag som sköter alla bokföringsärenden åt dig.

För mer hjälp om hur du går tillväga kring detta kan du kontakta skatteverket.

appdev