Blog

Videobloggar

Det har blivit väldigt vanligt att använda videoinspelningar i bloggandet idag. Det innebär att du filmar dig själv eller något annat och lägger upp i bloggen. Alla bloggplattformar stödjer inte videor och därför har det blivit vanligt att skapa en kanal på exempelvis YouTube, lägga videon där och ha en länk i bloggen till kanalen.

En videoblogg kan handla om vad som helst den också, det beror på din fantasi. En del personer har kanaler där de streamar när de spelar tv-spel, andra lägger upp videor på hur man sminkar sig, en del diskuterar saker som händer i världen och andra bara pratar om vad som helst som faller dem in. En videoblogg kan tyckas vara ännu mer personlig eftersom du faktiskt visar dig själv, sådan som du ser ut, och kan inte lägga på filter på bilderna för att se snyggare ut. Det är du, vare sig du är sminkad eller inte.

Enkelt att komma igång

För att komma igång med en videoblogg behöver du faktiskt inte så många tillbehör,det räcker med en vanlig mobiltelefon med hyfsad kamera, men du kan också använda din dators webbkamera. Det behöver faktiskt inte vara mer avancerat än så. Tänk bara på att ljud och ljus bör vara optimalt så att du syns och så att tittarna hör vad du säger. Skrik inte i mikrofonen, och försvinn inte för långt ifrån datorn så du syns och hörs dåligt. Fundera igenom vad du ska säga innan du börjar, skriv gärna ner några punkter du vill ta upp eller göra på förhand så du får ett bra flyt i inlägget.

Lycka till!

appdev