Blog

En personlig blogg

Om du går i tankarna på att börja blogga och skapa en personlig blogg kan du göra lite som du själv vill. Detta kan du dessutom göra helt gratis och lägga upp dina inlägg när det passar dig. Innehållet i bloggen är helt dina egna tankar och göromål, dina egna foton och du delar kanske med dig av din vardag och ditt familjeliv.

Den personliga bloggen kan beskriva en resa i livet, som exempelvis en graviditet eller vägen till att bli gravid. Du kanske vill skriva om din studietid eller livet som student och att bo i studentboende? Du hittar säkert något att skriva om, bara du tänker till.

Att dela med dig av dina innersta tankar och upplevelser kräver att du tänker igenom beslutet och vad du vill dela med dig av. Det ska inte bli för personligt. Ingen vill veta att du sitter på toaletten när du skriver inläggen, eller om du fick till det dagen innan.

Yttrandefriheten

Du behöver också känna till svensk lag så att du inte begår några lagbrott genom dina åsikter. Den omtalade yttrandefriheten betyder inte att du kan säga och skriva precis vad som helst även om du absolut inte måste uttrycka dig helt och hållet politiskt korrekt. Det går alldeles utmärkt att lägga fram åsikter på ett bra sätt, men innan du ens lägger fram en åsikt bör du ha grund för dina tankar och kunna motivera varför du tänker som du gör. Att bara häva ur dig något kan skapa problem.

Många personliga bloggar följer ett tema, det vill säga att en privatperson delar med sig av vad som sker i vardagen, livet med barnen, flytten till utlandet, hur det går med husrenoveringen eller livet med en valp. Det betyder att om du skriver om din husrenovering blir det ett väldigt avvikande inlägg om du börjar skriva om tempel i Japan du skulle vilja besöka. Vad du däremot kan göra är att skriva om inspiration ifrån japanska tempel, eller olika träsorter, stensorter eller liknande som du funderar över att använda till renoveringen. Låt inläggen ha ett sammanhang och en röd tråd så blir det mer enhetligt.

Vill du skriva om allt mellan himmel och jord i en och samma blogg kan du använda dig av olika kategorier på inläggen så att det blir lättare att söka på sådant som hör ihop. Dina resor i en kategori, vardag i en annan kategori och irriterande händelser på bussen i en tredje kategori.

Håll det enkelt, och lycka till med ditt bloggande!

appdev